در ادامه با ۳ برند نام آشنا و معتبر در زمینه طراحی و ساخت آیفون تصویری آشنا شویم و نحوه سیم کشی آیفون تصویری محصول این مارکها را شرح دهیم. با استادکار همراه باشید .
راهنمای نصب و نقشه سیم کشی آیفون تصویری در چه زمینهای اطلاعات در اختیار ما قرار میدهد؟
راهنمای نصب و نقشه سیم کشی آیفون تصویری میتواند اطلاعاتی درباره ساختار اصلی و ساختمان درونی آیفون تصوری ارائه دهد؛ اطلاع از نحوه در کنار هم قرار گرفتن اجزا و تفکیک رنگ سیمهای مختلف و اینکه هر یک از آنها در دستگاه چه نقشی دارند نیز از دقت در راهنمای نصب و سیم کشی برق آیفون حاصل میشود.
اکنون با تعدادی از مارکها و کمپانیهای فعال در حیطه طراحی آیفونهای تصویری آشنا میشویم و به شرح چگونگی سیم کشی آیفون تصویری ساخت این شرکتها میپردازیم.

نحوه سیم کشی آیفون نماوا
آیفون تصویری نماوا از جهار رشته سیم به رنگهای قرمز،آبی،زرد و سفید تشکیل شده است(سوکت چهار تایی)
1- قرمز:صدای بالا به پایین
2- آبی:منفی-برای راه افتادن پنل یک ولتاژ 12 ولت نیاز داریم که از مانیتور به پنل فرستاده می شود
3- زرد: مثبت-برای راه افتادن پنل یک ولتاژ 12 ولت نیاز داریم
4- سفید:تصویر -سیگنال تصویر از پنل به مانیتور هدایت شده و همراه خود صدای پایین به بالا می آورد
اجزای داخلی تغذیه پنل آیفون تصویری
ولتاژ برق شهر توسط ترانسفورمر تا 17 ولت کاهش پیدا می کند که برای راه اندازی قفل و لامپهای پشت پنل استفاده می شود
جهت تغذیه پنل این ولتاژ توسط پل دیود و خازن مربوط به ولتاژ DCتبدیل می شود و توسط مدار تثبیت کننده در ولتاژ 13.5 ولت ثابت نگه داشته می شود
اگر در اثر نوسان برق ولتاژ ورودی افزایش پیدا کند به ترتیب ترانس،فیوز،دیودهای پل و خازن اشکال پیدا میکند
در اثر اتپصال کوتاه خروجی AC فیوز مربوط می سوزد و با اتصال کوتاه در خروجی DC ترانزیستور،دیود زنر و مقاومت 330 اهمی به ترتیب در معرض سوختن خواهند بود
دستگاه مانیتور و پنل را نباید در جاهای کثیف در معرض نور مستقیم خورشید و نم دار و دمای بالا یا شرایط رطوبت زیاد نصب کرد
مسیر سیم کشی آیفون تصویری باید کاملا از سیم کشی برق مجزا باشد
جهت بهبود کیفیت صدا و تصویر بهتر است از سیم 0/6شیلدار استفاده نمود
اگر چنانچه فاصله ی ماتیتور و پنل بیشتر از 50متر باشد جهت انتقال تصویر باید از کابل کواکسیال استفاده نمود
نقشه سیم کشی آیفون تصویری برند کوماکس
شیوههای سیم کشی
در آن دسته از ساختمانها و آپارتمانهایی که قدمت ساخت آنها بیشتر بوده، شیوه سیم کشی این آیفون تصویری به شکل “لوپ” صورت میگرفته است. با توجه به مزیتهای این نوع سیم کشی که از جمله آنها میتوان به کم بودن مقدار سیم مورد نیاز و صرف هزینه کمتر اشاره کرد، امروزه از جانب ساکنین بسیاری از ساختمانهای جدید و نوساز نیز درخواست نصب این آیفون تصویری به صورت لوپ صورت میگیرد.
در شیوه سیم کشی لوپ تک تک انشعابهای یک ساختمان، به واسطه چهار سیم انجام میشود، اما در روشهای جدیدتر این چهار سیم، از یکدیگر مجزا هستند.

رنگبندی سیمها و وظیفه هر یک از آنها
در سیستم سیم کشی این نوع از آیفون تصویری، ۴ سیم با رنگهای مجزا موجود است و هر یک از آنها عهدهدار عملکرد خاصی در این سیستم هستند و نقش متفاوتی را برای دستگاه در باز کن ایفا میکنند.
در میان سیستم سیم کشی آیفون تصویری کوماکس رنگهای سفید، زرد، قرمز و آبی به وضوح مشهودند که به بررسی کارایی هر یک از آنها میپردازیم.
وظایف سیمها در سیستم در باز کن کوماکس
- سیم سفید رنگ: سیم سفید را سیم فیلم یا ویدئو نامیدهاند؛ چرا که این سیم عهدهدار منتقل کردن تصویر به مدار سیستم آیفون تصویری است و شاید پسوند “تصویری” بودن آیفون نیز رابطه مستقیمی با عملکرد این سیم دارد.
- سیم آبی رنگ و زرد رنگ: این دو رشته سیم که منفی و مثبت بودن در آنها مشاهده میشود، جریان برق را به مدار سیستم آیفون تصویری منتقل میکنند. سیم آبی منفی است و سیم زرد مثبت.
- سیم قرمز رنگ: سیم قرمز را سیم صدا یا Voice نیز میگویند چرا که این سیم باید کار جابهجایی جریان صوت را انجام دهد.

نقشه سیم کشی و روش نصب
- سیم سفید رنگ: از مانیتور موجود در خانه به دستگاهی که جلوی درب ورودی منزل نصب شده است، منتقل میشود و تصویر را در مانیتور منعکس میکند.
- سیم آبی رنگ و زرد رنگ: این دو سیم نیز از مانیتور به دستگاه نصب شده در کنار درب انتقال مییابند و جریان برق را به این دستگاه میرسانند. یکی از این دو سیم از قسمت خروجی دستگاه و دیگری از بخش ترانس به قسمت قفل باز کن که پشت درب وجود دارد مرتبط میشود، لذا با فشردن دکمه درب باز کن، دستگاه جلوی درب به وصل کردن جریان برق پرداخته و نهایتا درب باز میگردد.
- سیم قرمز رنگ: سیم قرمز که وظیفه آن منتقل کردن صدا است نیز از مانیتور تا دستگاه نزدیک درب ورودی امتداد دارد.
نقشه سیم کشی آیفون تصویری برند سیماران
رنگ بندی سیمها و وظیفه هر یک از آنها
در سیستم سیم کشی این آیفون تصویری نیز، چهار سیم به رنگهای سفید و زرد و قرمز و آبی میبینیم که هر یک وظیفهای را در نظام ساختاربندی شده آیفون تصویری برعهده دارند.
وظیفه سیمها در سیستم در باز کن سیماران
- سیم سفید رنگ: انتقال تصویر به مدار سیستم آیفون تصویری.
- سیم آبی رنگ و زرد رنگ: سیم آبی منفی بوده و سیم زرد مثبت است و هر دو سیم به انتقال جریان برق در مدار سیستم آیفون همکاری میکنند.
- سیم قرمز رنگ: این سیم نیز سیم انتقال صدا است.

نقشه سیم کشی آیفون تصویری و روش نصب
- یک قطعه ترانس ۱۲ یا ۲۴ آمپری جهت انتقال جریان برق به دستگاه آیفون تصویری و کارایی صحیح قسمت در باز کن، نیاز است. شکل متصل شدن سیمها به دستگاه آیفون تصویری اینگونه است که خروجی مثبت و منفی بخش ترانس یا همان خروجی DC برای رساندن جریان برق به دستگاه جلوی درب خانه و خروجی AC بخش ترانس نیز برای کارکرد قفل برقی، کاربرد دارد.
- از پایانه خروجی AC بخش ترانس دو عدد رشته سیم به قسمت پشتی دستگاه آیفون تصویری وصل مینماییم. یکی از این سیمها باید به یک سیم در باز کن قسمت پشت دستگاه متصل شود و سیم دیگر نیز لازم است که به یکی از سیمهایی که از قسمت پشتی قفل آمده است وصل شود.
- دو عدد رشته سیم هم از قفل به قسمت پشتی دستگاه آیفون تصویری میرسد که یکی از آن دو را به یکی از دو سیم مربوط به قفل باز کن و سیم دیگر را نیز به سیم دومی که از بخش پنل منشعب میشد، متصل میکنیم.
- سیمی که از بخش ترانس میآید میتواند هم به شکل مستقیم و بیواسطه و هم به صورت غیر مستقیم، به داخل قفل وارد شود.

نقشه سیم کشی آیفون تصویری برند الکتروپیک
شیوههای سیم کشی
نصب مانیتور سیستم آیفون تصویری الکتروپیک به این شکل است که در آن، یک مجموعه سیم ۴ عددی به شکل مستقل به پنل واحدی وارد میشود. اما برای سهولت در کاربرد و خصوصا برای ساختمانهایی که تعداد واحد بیشتری دارند، به منظور ممانعت از آشفتگی مسیرهای عبور سیمهای مختلف، از وسیله خاصی استفاده میشود.
این ابزار هنگامی که به ساختمانهای تا سقف ۷ واحد متصل میشود، از سیمها و کابلهای عمومی و قابل اشتراک استفاده میکند اما زمانی که تعداد واحدهای یک ساختمان بیشتر از ۷ تا باشد، برای نمایان کردن بهتر تصویر در آیفون تصویری و ممانعت از کم شدن کیفیت و کارایی آن، از دستگاهی به اسم “سوئیچر” بهره گرفته میشود. سوئیچر علاوه بر رفع نیاز خرید سیم بیشتر و پرداخت هزینه فراتر، میتواند به پشتیبانی و هماهنگ سازی ۴ تا ۷ عدد از سیم های موجود در مانیتورهای دستگاههای آیفون تصویری بپردازد.
رنگ بندی سیمها و وظیفه هر یک از آنها
این آیفون تصویری نیز در سیستم سیم کشی خود مانند دو دستگاه قبلی، دارای سیمهای سفید و زرد و قرمز و آبی است.

وظیفه سیمها در سیستم در باز کن الکتروپیک
- سیم سفید رنگ: این سیم جهت دریافت صدا در سیستم آیفون تصویری تعبیه شده است.
- سیم زرد رنگ: برای بهبود در ساز و کار، این سیم به عبور دادن جریان منفی برق از داخل خود میپردازد تا رد کردن جریانهای مثبت و منفی همزمان و به موازات هم شکل بگیرند.
- سیم آبی رنگ: این سیم جریان مثبت برق را از بخش ترانس دریافت مینماید.
- سیم قرمز: این سیم تصاویر را از دوربینی که در داخل دستگاه جلوی درب وجود دارد، دریافت میکند.
نقشه سیم کشی آیفون تصویری و روش نصب
- دستگاه آیفون تصویری الکتروپیک ۵ ورودی دارد و دستگاهی که در کنار درب ورودی نصب شده نیز دارای ۴ خروجی است؛ در این سیستم هماهنگ، سیم زرد جریان منفی برق را به ورودی اول میرساند. سیم قرمز تصاویر را به ورودی دوم منتقل میکند، سیم آبی به رساندن جریان مثبت برق به ورودی سوم میپردازد و سیم سفید صدا را به ورودی چهارم میبرد.
- ورودی پنجم هم با اتصالی کوتاه مسدود میشود و در نهایت در تک تک ورودیهای مانیتور رنگی آیفون، اتصالی صورت میگیرد. به منظور عبور جریان برق از سیستم آیفون تصویری، منبع تغذیه باید نصب شود. برای رسیدن مقدار مناسبی از جریان برق به مانیتور، لازم است از یک ترانس ۱۲ تا ۲۴ ولتی کمک بگیریم.
- شیوه متصل شدن رشته سیمهای بخش ترانس به سیستم آیفون تصویری، به واسطه خروجی AC و به شکل مستقیم و بیواسطه صورت میگیرد و به پایانههای ورودی اتصال مییابد. رشته سیمهای قفل برقی هم به پایانههایی تحت عنوان پایانه L1 و پایانه L2 وصل میشوند.
- یکی از آنها به یکی از سیمهای در باز کن قسمت پشتی دستگاه نصب شده در نزدیک درب ورودی وصل شده و دیگری را به یکی از دو رشته سیمی که از قسمت پشتی قفل امتداد یافته است، وصل میکنیم. از قسمت قفل نیز دو عدد رشته سیم تا قسمت پشتی دستگاه آیفون تصویری امتداد مییابد که یکی از این سیمها به یکی از دو سیم سیستم قفل باز کن دستگاه و سیم دیگر، به آن سیم اضافهای که از بخش ترانس منشعب شده بود، متصل میشود.
- در اینجا هم سیم امتداد یافته از ترانس، هم به شکل مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم به قفل وصل میشود.

با دقت و توجه به عناوین و مطالب ذکر شده، نصب آیفونهای تصویری هر یک از برندها امکان پذیر است. البته این نکته نیز قابل اعتنا است که هر چقدر در شیوه نصب آیفون تصویری خود دقت عمل بیشتری را به کار بگیریم و ضریب احتیاط را افزایش بدهیم، به همان میزان نیز به کیفیت و کارایی دستگاه و افزوده شدن بر دوام و طول عمر آن کمک میکنیم. لذا لازم است در صورتی که خودمان تخصص کافی در زمینه سیم کشی و نصب آیفون تصویری نداریم، از افراد متخصص با مهارت بالا کمک بگیریم تا روند نصب و راه اندازی آیفون تصویری ما، اصولی و عاری از هر گونه مشکل صورت بگیرد.
سخن پایانی
همان طور که مشاهده کردید نقشه سیم کشی آیفون تصویری با دانستن اصول آن، روال سادهای به خود میگیرد. با این همه توصیه میشود که انجام این کار را به تکنسین مربوطه سپرده و به این شکل از انجام صحیح و اصولی آن، اطمینان یابید.